Inleiding
Bij Kindzorg Brabant zorgen we ervoor dat de zorg van uw kind zo goed mogelijk aansluit bij wat hij of zij nodig heeft. Deze algemene voorwaarden horen bij de zorgovereenkomst en worden automatisch van kracht wanneer u deze ondertekent.
1. Begripsbepalingen
1. WLZ: Wet langdurige zorg
2. ZVW: Zorgverzekeringswet
3. ZV: Zorgverzekering
4. CIZ: Centrum Indicatiestelling Zorg
5. Eigen bijdrage: kindzorg die binnen de ZVW/WLZ/Jeugdwet valt is vrijgesteld van deze bijdrage
6. Indicatiebesluit: besluit waarin staat op welke zorg uw kind recht heeft.
7. Cliënt: degene voor wie de zorg bedoeld is. Bij minderjarigen sluit de ouder of wettelijke vertegenwoordiger de zorgovereenkomst.
8. Zorgovereenkomst: het contract tussen u en Kindzorg Brabant waarin staat welke zorg uw kind krijgt.
9. Zorgdossier: alle documenten die nodig zijn om de zorg goed te laten verlopen, zoals het zorgplan.
10. Diensten: alle betaalde activiteiten naast de zorg.
11. Zorgkantoor: zorgverzekeraar die toezicht houdt op de zorg in de regio.
12. Zorgverlener: de verpleegkundige of verzorger van Kindzorg Brabant of een derde partij die we inschakelen.
2. Vertegenwoordiging
Hoe is de wettelijke vertegenwoordiging van uw kind (de cliënt) georganiseerd?
Uw kind wordt door u als ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger(s) vertegenwoordigd. Volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (art. 7:450 en 7:465 BW):
1. Voor een behandelingsovereenkomst is toestemming van de cliënt nodig
2. Voor cliënten tot en met 11 jaar is toestemming van de ouder(s)/vertegenwoordiger(s) vereist.
3. Voor cliënten van 12 tot en met 15 jaar is toestemming van zowel de cliënt als de ouder(s)/vertegenwoordiger(s) nodig. Als een behandeling dringend nodig is om ernstig nadeel voor de cliënt te voorkomen, kan deze zonder toestemming van de ouder(s)/vertegenwoordiger(s) doorgaan, als het kind zelf de behandeling nog steeds wil, ondanks het bezwaar van de ouder(s)/vertegenwoordiger(s).
4 . Voor cliënten van 16 jaar en ouder die niet goed hun eigen belangen kunnen inschatten, is ook toestemming van de ouder(s)/vertegenwoordiger(s) vereist. De zorgverlener mag hiervan afwijken als hij daarvoor goede redenen heeft.
3. Totstandkoming van de Zorgovereenkomst
Hoe komt de Zorgovereenkomst tot stand?
1. Op basis van het indicatiebesluit en de intake doen wij een aanbod aan u en uw kind. De Zorgovereenkomst komt tot stand wanneer u ons aanbod accepteert. Ter bevestiging ondertekenen zowel u als wij de (digitale) Zorgovereenkomst, waarbij deze Algemene Voorwaarden deel uitmaken. De zorg die wij leveren wordt verder beschreven in het zorgdossier.
2. De Zorgovereenkomst wordt schriftelijk vastgelegd en moet voor de start van de zorg, of uiterlijk 14 dagen na de start, ondertekend worden.
3. Voor zorg op basis van de ZVW, WLZ of Jeugdwet heeft uw kind vooraf een indicatiebesluit nodig van de zorgverzekeraar, het zorgkantoor, het CIZ of de gemeente.
4. De afspraken
Wat regelen wij in de Zorgovereenkomst en de Algemene Voorwaarden?
De Zorgovereenkomst en Algemene Voorwaarden bevatten de afspraken en voorwaarden voor onze zorgverlening aan uw kind.
Wanneer zijn de Zorgovereenkomst en de Algemene Voorwaarden van toepassing?
Ze zijn geldig vanaf de startdatum van de Zorgovereenkomst en moeten zo snel mogelijk, maar uiterlijk 14 dagen na de start van de zorg, ondertekend worden door beide partijen. De Algemene Voorwaarden gelden voor alle zorg- en dienstverlening die wij aan uw kind leveren, inclusief als we daarbij derden inschakelen. Door ondertekening van de Zorgovereenkomst gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden. Als een deel van deze voorwaarden ongeldig wordt verklaard, blijven de andere bepalingen gewoon van kracht. In dat geval zullen we nieuwe voorwaarden afspreken die het oorspronkelijke doel zo goed mogelijk benaderen. De Zorgovereenkomst en Algemene Voorwaarden vallen onder het Nederlands recht. Geschillen hierover worden behandeld door de bevoegde rechter in Nederland.
Kunnen wij afwijken van de Zorgovereenkomst en de Algemene Voorwaarden?
We wijken alleen af van de Zorgovereenkomst of de Algemene Voorwaarden als dat schriftelijk met u is overeengekomen.
Kunnen wij de Algemene Voorwaarden wijzigen?
De Algemene voorwaarden kunnen gewijzigd worden:
• Als een wijziging noodzakelijk is door wijziging in de wet- of regelgeving; of
• Door Kindzorg Brabant, als de wijziging niet in uw nadeel is.
Kindzorg Brabant laat u op tijd weten wanneer er een wijziging in de Algemene Voorwaarden komt, en vanaf wanneer deze van kracht is. Als de wijziging direct voortvloeit uit de wet, kan deze ook achteraf aan u worden gemeld.
Wat kunt u doen als u het niet eens bent met een wijziging?
• Een wijziging wordt met u besproken voordat deze ingaat. We proberen hierover met u tot overeenstemming te komen. Als u het niet eens bent, kunt u binnen 14 dagen na de melding de Zorgovereenkomst per brief of e-mail opzeggen. De Zorgovereenkomst stopt dan op de dag dat de wijziging ingaat.;
• Wij kunnen u binnen 10 dagen na ontvangst van uw opzegging laten weten dat we bereid zijn de Zorgovereenkomst ongewijzigd voort te zetten, of we kunnen een aangepast voorstel doen. Als wij dit niet doen, stopt de Zorgovereenkomst op de dag dat de wijziging ingaat.
Welke verplichtingen heeft Kindzorg Brabant?
Kindzorg Brabant heeft de volgende verplichtingen:
• Wij werken met u samen om de zorg af te stemmen op de wensen en behoeften van u en uw kind.
• Wij gedragen ons altijd zo dat we geen schade toebrengen aan de gezondheid of het welzijn van u en/of uw kind.
• Als er een incident is geweest in de zorg waarbij u of uw kind merkbare gevolgen heeft of kan hebben, laten we u meteen weten wat er gebeurd is en welke oplossingen mogelijk zijn.
• Wij zorgen ervoor dat er gekwalificeerde medewerkers worden ingezet bij de uitvoering van de Zorgovereenkomst. Hierbij houden we ons aan de toepasselijke wet- en regelgeving en de algemeen geldende normen en eisen voor de betreffende beroepsgroep(en).
• We stellen een passend team van verpleegkundigen samen voor iedere cliënt, waarbij we rekening houden met het ziektebeeld, de zorgvraag en de zorgtijden.
• We doen ons best om zoveel mogelijk dezelfde zorgverlener(s) in te zetten. Als dat niet lukt, zorgen we ervoor dat andere zorgverleners met dezelfde kwalificaties de zorg overnemen.
• We laten u altijd van tevoren weten als een stagiair meeloopt met een medewerker binnen uw zorgteam.
• Bij ziekte van een zorgverlener proberen we een goede vervanging te regelen. Als dit niet mogelijk is, informeren we u zo snel mogelijk.
Welke verplichtingen hebben u en uw kind?
U en uw kind hebben de volgende verplichtingen:
• U en uw kind geven ons de juiste informatie en werken mee aan de uitvoering van de overeenkomst.
• U zorgt ervoor dat wij de zorg kunnen leveren zoals afgesproken in het zorgplan en volgens de regels over arbeidsomstandigheden zoals veiligheid, gezondheid en hygiëne.
• U meldt ons zo snel mogelijk als u schade ziet die mogelijk door ons is veroorzaakt.
• U en uw kind gedragen zich zo dat er geen schade wordt toegebracht aan onze instelling, de gezondheid of het welzijn van andere cliënten en onze medewerkers.
• U en uw kind mogen zonder onze toestemming geen beeldopnamen maken van andere cliënten en onze medewerkers. Als u geluidsopnamen wilt maken van een gesprek voor privégebruik, geeft u dat vooraf aan. U en uw kind mogen deze opnamen niet zonder onze toestemming openbaar maken.
5. Zorgplan
Wat is een zorgplan en hoe komt het tot stand?
Het zorgplan legt bij de start van de zorg de afspraken over de uitvoering van de zorg vast. Het zorgplan is een onderdeel van de Zorgovereenkomst en specifiek gericht op uw kind. Het wordt regelmatig geëvalueerd en bijgewerkt, waarbij we zoveel mogelijk aansluiten bij uw wensen en die van uw kind.
Welke eisen worden gesteld aan het zorgplan?
In het zorgplan staan ten minste:
• De zorgvragen en verpleegkundige diagnoses;
• Opdrachten van andere disciplines;
• De zorg en behandelingen die wij uitvoeren (soort, hoeveelheid, plaats en duur);
• Doelen en resultaten die we willen bereiken;
• De termijn waarin een doel behaald moet zijn;
• Hoe we controleren of het doel is behaald;
• Wie (naam en functie) verantwoordelijk is voor de uitvoering van het zorgplan;
• Of de ouder(s)/vertegenwoordiger(s) aanvullende zorg verlenen en welke afspraken hierover zijn gemaakt;
• Wie de nazorg regelt, indien van toepassing.
Wat gebeurt er tijdens de zorgplanbespreking?
Tijdens de bespreking van het zorgplan evalueren we de zorg en bespreken we of er aanpassingen nodig zijn. Ook bespreken we:
• Hoe uw kind graag wil leven en welke ondersteuning u van ons wilt;
• De gezondheid van uw kind en eventuele risico’s;
• De doelen voor de zorgverlening;
• Medische behandelingen, indien nodig;
• Welke zorgverleners betrokken zijn en hoe zij samenwerken;
• Wie in de familie betrokken is bij de zorg en hoe we hen informeren;
• Hoe vaak het zorgplan wordt besproken.
Hoe vaak wordt het zorgplan aangepast?
Het zorgplan wordt binnen 6 weken na de start van de zorg opgesteld en vervolgens regelmatig geëvalueerd. Als de zorg binnen 24 uur moet starten, wordt het zorgplan binnen 5 werkdagen gemaakt. Na een evaluatie passen we het plan binnen 4 weken aan. Het zorgplan wordt minstens twee keer per jaar besproken en indien nodig aangepast.
Moet u het eens zijn met het zorgplan?
We proberen overeenstemming met u te bereiken over het zorgplan. Als dat niet lukt of u geen toestemming geeft voor delen van de zorg, wordt dat in het plan genoteerd. Deze zorg wordt dan niet uitgevoerd, tenzij het nodig is om gevaar voor uw kind of anderen te voorkomen.
Wat als u niet kunt of wilt overleggen over het zorgplan?
Als u niet wilt of kunt overleggen over het zorgplan, noteren we dit en houden we zo goed mogelijk rekening met wat wij denken dat u wilt.
Wat als wij of u de afspraken in het zorgplan niet kunnen nakomen?
Als wij de zorg niet volgens het plan kunnen uitvoeren, laten we u dit zo snel mogelijk weten en zoeken we samen naar een oplossing. U kunt een klacht indienen als we niet voldoen aan de afspraken. Als dat niet lukt, kunt u de overeenkomst opzeggen met een opzegtermijn van 14 dagen. Afspraken vanuit u moeten 72 uur van tevoren worden afgezegd, behalve bij spoedopnames. Indien niet tijdig afgezegd zullen wij de geplande dienst(en) volledig doorberekenen.
6. Persoonsgegevens en privacy
Is er een zorgdossier?
Ja, de wet verplicht ons een zorgdossier bij te houden voor goede zorgverlening aan uw kind. In dit dossier worden gegevens van u en uw kind opgeslagen die nodig zijn voor het uitvoeren van de zorgverlening en het nakomen van de Zorgovereenkomst. Het zorgplan maakt deel uit van dit dossier en Kindzorg Brabant is verantwoordelijk voor het beheer. Het zorgdossier blijft eigendom van Kindzorg Brabant.
Waarvoor wordt het zorgdossier gebruikt en wie hebben inzage?
Het zorgdossier wordt gebruikt voor:
• Goede zorgverlening en behandeling van uw kind;
• Kwaliteitsbewaking en bevordering;
• Financiële afwikkeling en controle;
• Intercollegiale toetsing, intervisie en supervisie;
• Onderzoek bij calamiteiten en incidenten.
Inzage in het zorgdossier wordt alleen gegeven aan derden met uw uitdrukkelijke toestemming of indien wettelijk verplicht (zoals bij inspectie door de IGJ). Personen die betrokken zijn bij de zorgverlening mogen enkel toegang hebben indien dat nodig is voor hun werkzaamheden.
Kunt u een verzoek doen tot het vernietigen van zorgdossiergegevens van u en uw kind?
U kunt schriftelijk verzoeken om vernietiging van het zorgdossier. Wij vernietigen het dossier, tenzij het bewaren noodzakelijk is voor een ander belang dan dat van uw kind of u als ouder(s). Als wij niet aan uw verzoek kunnen voldoen, informeren wij u hierover schriftelijk met een verklaring waarom het dossier niet wordt vernietigd. U kunt ook vragen om correctie of verwijdering van delen van het dossier als die onjuist of irrelevant zijn.
Welke regels gelden er voor het bijhouden en bewaren van een zorgdossier?
Het zorgdossier wordt bewaard volgens geldende wet- en regelgeving, met een bewaartermijn van vijftien jaar of langer als dat nodig is. Zonder toestemming kunnen persoonsgegevens worden verwerkt in geval van een incident, mits dat nodig is voor onderzoek.
Kunt u het zorgdossier van uw kind inzien en een kopie krijgen?
U heeft recht op inzage en een kopie van het zorgdossier. In uitzonderingsgevallen, wanneer de privacy van een ander wordt geschaad, kan dit geweigerd worden.
Wat gebeurt er met het zorgdossier na het einde van de Zorgovereenkomst?
Na beëindiging van de Zorgovereenkomst bewaren wij het zorgdossier zolang dat wettelijk verplicht is. U kunt inzage of een kopie krijgen, tenzij dit de privacy van anderen schaadt.
Mag u als nabestaanden het zorgdossier inzien?
Bij overlijden van uw kind kunnen ouders of wettelijke vertegenwoordigers inzage vragen in het zorgdossier, conform de richtlijnen van de KNMG.
Hoe gaan wij om met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs?
Gegevens van u en uw kind worden alleen voor wetenschappelijk onderzoek of onderwijs gebruikt met uw uitdrukkelijke toestemming, tenzij het om volledig anonieme gegevens gaat of als het verkrijgen van toestemming onevenredig veel inspanning kost.
Hoe gaan wij om met beeldmateriaal voor voorlichting over onze organisatie?
Als we beeldmateriaal van u of uw kind willen gebruiken voor brochures of onze website, vragen we daarvoor altijd eerst toestemming.
Mogen wij overleggen met de behandelend arts(en) en apotheker(s)?
Voor goede zorgverlening kan het noodzakelijk zijn om in specifieke situaties contact op te nemen met de behandelend arts(en) en apothekers. Door ondertekening van de Zorgovereenkomst geeft u hiervoor toestemming.
Mogen wij handelen zonder uw toestemming?
In spoedeisende situaties mogen wij handelen zonder uw toestemming, tenzij er een verklaring van ‘beperkt handelen’ in het zorgdossier is opgenomen.
Hoe gaan wij om met gedrags- en beroepsregels en het beroepsgeheim?
Onze medewerkers houden zich aan de gedrags- en beroepsregels en hebben een geheimhoudingsplicht. Alleen bij ernstig gevaar kunnen wij deze geheimhoudingsplicht schenden, waarbij we indien mogelijk eerst met u overleggen.
Wie kunnen bij een medische handeling aanwezig zijn?
Bij medische handelingen zijn alleen betrokken zorgverleners en, indien nodig, ouders/vertegenwoordigers aanwezig. Indien een stagiair aanwezig is, wordt u hier vooraf van op de hoogte gebracht.
7. Betalingsvoorwaarden
Moet u betalen voor de zorg- en dienstverlening?
U moet ons betalen voor de zorg- en dienstverlening als deze niet op grond van de Wet Langdurige Zorg (WLZ), de Jeugdwet of de Zorgverzekeringswet (ZVW) rechtstreeks door het zorgkantoor, de gemeente of de zorgverzekeraar aan ons wordt betaald.
Hoeveel moet u betalen?
Als u zelf moet betalen, informeren wij u voorafgaand aan de zorg- en dienstverlening over de prijzen. Bij een geldige zorgindicatie zijn onze tarieven vrijgesteld van BTW.
Hoeveel uur wordt in rekening gebracht voor aanvullende werkzaamheden?
Bij een zorgvraag of -verlening door Kindzorg Brabant kunnen de volgende werkzaamheden in rekening worden gebracht via een factuur, aan de ZVW/WLZ/Jeugdwet of de PGB-houder:
• Intake/zorguitvraag op locatie: 4 uur
• Opstellen zorgplan: 4 uur
• Indicatiestelling: 2 uur
• Herindicatiestelling, cliënt niet in zorg: 10 uur (inclusief reistijd)
• Herindicatiestelling/evaluatie, cliënt in zorg: 6 uur (inclusief reistijd)
• MDO/cliëntoverleg en verslaglegging: 4-8 uur (afhankelijk van zorgvraag)
• Overig overleg: 1 uur
• Cliëntgebonden scholing: 2 uur
• Kennismaking nieuw teamlid: 30 minuten
De tijd die nodig is voor de zorgcoördinatie van uw kind vanwege kwaliteitskaders wordt conform deze tabel in rekening gebracht. Tweemaal per jaar wordt geëvalueerd of het zorgplan en de indicatie nog passend zijn, waarbij minimaal 6 uur per keer wordt berekend. Als u geen zorg afneemt, zullen wij de uren alsnog declareren, met een betalingstermijn van 14 dagen. De kosten worden berekend volgens de actuele tarieven.
Moet u ook betalen voor vervoer?
Vervoer van uw kind door de zorgverlener maakt standaard geen deel uit van de zorgovereenkomst. Bij noodsituaties is het toegestaan als er geen andere oplossing is. Voor andere situaties dient u vooraf het formulier “cliëntenvervoer” te ondertekenen. De kosten voor vervoer op uw verzoek bedragen €0,27 per km volgens Google Maps. Bij zorg op een andere locatie dan het huisadres worden extra gereden kilometers en reistijd als werktijd in rekening gebracht.
Wat is de minimale afname in uren?
Iedere dienst bij Kindzorg Brabant duurt tenminste 4 uur.
Wie betaalt de kosten voor beschermingsmateriaal?
Beschermingsmateriaal wordt door u of de zorgverzekering bekostigd en verstrekt. Dit materiaal is cliëntgebonden en mag het gezin niet verlaten.
Op welk moment moet u betalen?
Wij sturen u een gespecificeerde factuur die u binnen 14 dagen dient te betalen.
Wat gebeurt er als u niet betaalt?
Na het verstrijken van de termijn van 14 dagen sturen wij u een betalingsherinnering en krijgt u van ons de gelegenheid binnen 14 dagen na ontvangst van de herinnering alsnog te betalen.
Als daarna nog niet is betaald, mogen wij u rente berekenen en buitengerechtelijke incassokosten bij u in rekening brengen vanaf het verstrijken van de eerste betalingstermijn. De rente is gelijk aan de wettelijke rente. De buitengerechtelijke incassokosten worden berekend conform het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.
Kunnen wij de prijzen van de zorg- en dienstverlening aanpassen?
Wij kunnen jaarlijks de prijzen aanpassen aan loon- en prijsontwikkelingen en wettelijke tarieven.
8. Informatieverstrekking
Welke informatie krijgt u?
Tijdens de zorgplanbespreking informeren wij u over alle relevante onderwerpen (zie 3. Zorgplan: Wat gebeurt er tijdens de zorgplanbespreking?). We streven ernaar dat u voldoende geïnformeerd blijft over zaken die van belang zijn voor de uitvoering van de Zorgovereenkomst voor uw kind. Daarnaast bieden wij op onze website en in folders informatie over:
• de zorg- en dienstverlening die wij bieden;
• onze bereikbaarheid bij noodsituaties;
• onze klachtenregeling;
• ons privacyreglement.
Hoe geven wij informatie?
Wij geven informatie op een niveau en in een vorm die voor u geschikt zijn. Daarbij controleren we of u de informatie heeft begrepen en of u nog vragen heeft.
Welke informatie krijgen wij van u?
Voorafgaand aan de zorg:
• Geeft u ons uw naam, bereikbaarheidsgegevens en die van een andere contactpersoon (indien van toepassing).
• Legitimeert u uzelf en uw kind met een geldig legitimatiebewijs bij het ondertekenen van de Zorgovereenkomst.
• Geeft u ons naar beste weten alle relevante informatie die van belang kan zijn voor de zorgverlening.
• Informeert u ons als uw kind zorg ontvangt van een andere zorgaanbieder.
9. Aansprakelijkheid
Wie is waarvoor aansprakelijk?
Wij zijn alleen aansprakelijk voor schade die is veroorzaakt door een medewerker en waarvoor wij verzekerd zijn. Aansprakelijkheid is beperkt tot letselschade en zaakschade met een maximum van het factuurbedrag van de geleverde dienst of de dekking van onze verzekeringspolis.
Aansprakelijkheid voor indirecte schade, gevolgschade, en schade door externe omstandigheden zoals staking, oorlog, of natuur- en kernrampen wordt uitgesloten.
Schade door gebrekkige materialen of apparatuur die door u zijn verstrekt, valt buiten onze aansprakelijkheid.
10. Klachten en geschillen
Wat kunt u doen met een klacht over ons?
Onze klachtenregeling is te raadplegen op onze website. Hierin staat waar en hoe u uw klacht kunt indienen. Op verzoek verstrekken wij deze regeling ook op papier.
Valt schade ook onder de klachtenregeling?
Schade aan eigendommen valt buiten de klachtenregeling. Hiervoor hebben wij een aparte schaderegeling.
Geldt er een termijn voor het aanhangig maken van een geschil?
U moet binnen 12 maanden na de klachtindiening een geschil aanhangig maken bij de Geschillencommissie.
Gelden er voorwaarden voor het aanhangig maken van een geschil?
Ja, een klacht moet eerst bij ons zijn ingediend. Als deze niet naar tevredenheid is opgelost, kunt u het geschil voorleggen aan de Geschillencommissie.
Kunnen wij een geschil voorleggen aan de Geschillencommissie?
Wij kunnen dit doen, maar alleen met uw instemming.
Zijn er grenzen aan de onderwerpen die aan de Geschillencommissie kunnen worden voorgelegd?
Geschillen over schadeclaims boven € 25.000 worden niet door de Geschillencommissie behandeld.
11. Einde van de Zorgovereenkomst
Wanneer eindigt de Zorgovereenkomst?
De overeenkomst eindigt:
• Bij het verstrijken van de overeengekomen periode;
• Bij wederzijds goedvinden;
• Bij eenzijdige opzegging door ons in specifieke situaties (zie: ‘Wanneer kunnen wij de Zorgovereenkomst opzeggen?’);
• Als uw kind buiten ons werkgebied gaat wonen;
• Als de zorgverzekering of gemeente niet meer betaalt en u zelf ook niet wilt betalen;
• Bij ontbinding door de rechter;
• Bij het overlijden van uw kind.
Wanneer kunnen wij de Zorgovereenkomst opzeggen?
Wij kunnen opzeggen als:
• Wij de zorg niet (meer) kunnen of mogen verlenen;
• Het indicatiebesluit of verwijzing niet meer geldig is;
• De zorg niet langer nodig is;
• U of uw kind de Zorgovereenkomst niet naleeft of zich zodanig gedraagt dat zorgverlening onmogelijk is;
• Er andere gewichtige redenen zijn, zoals besproken met u.
Wat gebeurt er als wij de Zorgovereenkomst opzeggen?
We helpen u zoeken naar een passend alternatief en geven u, indien gewenst, een kopie van het zorgdossier van uw kind. We delen informatie met een nieuwe zorgaanbieder alleen met uw toestemming.
Kunt u de Zorgovereenkomst opzeggen?
U kunt de Zorgovereenkomst op elk moment opzeggen. U moet daarbij een opzegtermijn van 14 dagen in acht nemen. U moet de opzegging met een e-mail of brief sturen naar info@kindzorgbrabant.nl of naar Kindzorg Brabant, Standaardstraat 8 te Loon op Zand.
Kunt u de Zorgovereenkomst opzeggen als de prijzen wijzigen?
Ja, als wij de prijzen aanpassen van zorg die u zelf betaalt, kunt u de overeenkomst per de datum van de prijswijziging opzeggen.
12. Aanvullende voorwaarden
Is een indicatiebesluit/beschikking nodig?
Voor zorg op basis van de ZVW/WLZ/Jeugdwet heeft uw kind een indicatiebesluit nodig. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen.
Welke eisen stelt Kindzorg Brabant aan de werkomstandigheden bij de cliënt thuis (Arbowet)?
De woning moet voorzien zijn van basisvoorzieningen zoals water, gas en elektriciteit. Een Arbocheck wordt uitgevoerd om te bepalen of aanpassingen nodig zijn.
Welke eisen stelt Kindzorg Brabant aan de hygiëne en veiligheid bij de cliënt thuis?
De woning moet hygiënisch en veilig zijn voor zorgverleners. Bij slechte hygiëne of onveilige omstandigheden kan de zorg tijdelijk worden geweigerd.
Welke eisen stelt Kindzorg Brabant aan materialen?
Zorgverleners hebben voor hun werkzaamheden veilige materialen nodig. Als deze materialen niet beschikbaar zijn, kunnen zij hun taken niet uitvoeren. De zorgverleners zullen u informeren over welke materialen nodig zijn.
Daarnaast mogen zorgverleners geen gevaarlijke stoffen of bijtende middelen, zoals ammoniak, zoutzuur of chloor, gebruiken.
Wat is het beleid van Kindzorg Brabant met betrekking tot ongewenste omgangsvormen?
Seksuele intimidatie, agressie, geweld of andere vormen van onprettige bejegening tegen zorgverleners kan leiden tot het stopzetten van zorgverlening.
Wanneer kan Kindzorg Brabant de zorg- en dienstverlening weigeren?
Bij niet-naleving van voorwaarden kan de zorg worden geweigerd, beëindigd of verminderd.
Hanteert Kindzorg Brabant de meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling?
Ja, wij hanteren deze meldcode om snel en adequaat in te grijpen bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling.
Mijke, een van de drijvende krachten achter Kindzorg Brabant over haar werk: ‘Een gezin écht vooruit helpen, dat geeft mij voldoening.’
Kindzorg Brabant is een particuliere organisatie met gespecialiseerde en zelfstandige verpleegkundigen
die met liefde uw kind verzorgen in de thuissituatie.
Standaardstraat 8
5175SM te Loon op Zand