logo Kindzorg Brabant wit

Het verhaal van Pleun

Toen ik klein was, vond ik het altijd al heel leuk om kinderen om me heen te hebben. Enkele dagen per week ging ik naar mijn oppas, waar ook veel andere kinderen kwamen. Zelfs nadat ik geen oppas meer nodig had, bleef ik graag langskomen om met de kinderen te spelen en voor de kleintjes te zorgen. Vanuit deze ervaring kreeg ik oppasadresjes, en ook bij familie en kinderen uit de buurt paste ik regelmatig op. Hier is mijn liefde voor zorg geboren.

Tijdens mijn opleiding Verpleegkunde heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende sectoren, zoals het ziekenhuis, de revalidatieafdeling, de thuiszorg en het verzorgingshuis, waar ik zorgde voor zowel volwassenen als ouderen. Hoewel ik merkte dat werken in de zorg goed bij mij paste en ik hier vaak complimenten over kreeg, wilde ik toch iets anders doen. 

In het laatste jaar van mijn opleiding ben ik goed gaan nadenken over waar ik mezelf zou zien werken. Ik kreeg de kans om een dag mee te lopen bij Kindzorg Brabant om te ervaren hoe een werkdag daar eruitziet. Wat mij vooral opviel, was het waardevolle werk dat je doet. Met de zorg die je biedt, help je zowel het kind als het gezin. Je verricht niet alleen medische handelingen, maar denkt ook mee in mogelijkheden en biedt een luisterend oor. De band die je met de kinderen opbouwt, groeit en je ziet ieder kind op zijn eigen manier ontwikkelen. 

Bij Kindzorg Brabant maak je een groot deel van de dag van het kind mee, thuis of bijvoorbeeld op school, en bied je zorg die past bij wat het kind nodig heeft. Naast medische handelingen en begeleiding hoort natuurlijk ook warme zorg en gezelligheid. De een-op-een zorg maakt deze baan zo bijzonder, omdat je echt je aandacht kunt geven. Na de meeloopdag was ik overtuigd en kreeg ik zelfs de kans om naast mijn opleiding al enkele uren te starten. In 2023 ben ik afgestudeerd en sindsdien werk ik met veel plezier bij Kindzorg Brabant.