logo Kindzorg Brabant wit

Het verhaal van Lars

“Bij Kindzorg Brabant is Lars in goede handen.”

Op 11 juni 2013 werd Lars geboren, een vrolijke baby die gezond leek. Toen hij bijna drie maanden oud was, kreeg hij plotseling een aanval waarbij hij roerloos in zijn box lag met schuim op zijn mond. Met loeiende sirenes werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar aanvankelijk gedacht werd aan een koortsstuip. Na meerdere aanvallen en ziekenhuisopnames bleek echter dat Lars epilepsie had.

Na vele onderzoeken in het Radboud UMC kregen Lars’ ouders eindelijk een diagnose: Lars had het SCN8A-syndroom, een zeldzame aandoening die epilepsie en ontwikkelingsproblemen veroorzaakt. Wereldwijd zijn er ongeveer 800 kinderen zoals Lars.

Bij Kindzorg Brabant begrijpen we hoe complex en uitdagend het kan zijn om voor kinderen zoals Lars te zorgen. Wij verplegen kinderen thuis, in hun vertrouwde omgeving. Onze verpleegkundigen zijn zeer kundig en weten wat ze moeten doen in elke situatie. Hierdoor kunnen ouders zoals die van Lars met een gerust hart even weg als dat nodig is. We helpen niet alleen met de medische zorg, maar ondersteunen ook de ouders. Ze kunnen altijd bij ons terecht met hun vragen, en we denken actief met hen mee. Dit maakt ons anders dan andere kinderthuiszorgorganisaties. Onze betrokkenheid en zorgvuldige aanpak zorgen ervoor dat Lars en zijn gezin de best mogelijke zorg krijgen.

Ervaringen van ouders
De ouders van Lars zijn heel tevreden over Kindzorg Brabant. Ze zeggen: “Wij zijn ontzettend tevreden over Kindzorg Brabant. De verpleegkundigen weten hoe te handelen in elke situatie, waardoor wij ons zoontje met een gerust hart bij de verpleegkundige kunnen achterlaten wanneer wij even weg moeten. Wij kennen geen enkele kinderthuiszorgorganisatie die zo betrokken is, en die zo goed met ons meedenkt hoe ze ons zoontje de beste zorg kunnen leveren die hij op dat moment nodig heeft.”

Deze woorden maken ons trots en gemotiveerd. Het welzijn van kinderen zoals Lars, dankzij onze zorg, geeft ons de voldoening waar we dagelijks naar streven. Bij Kindzorg Brabant staan we voor liefdevolle, persoonlijke en deskundige zorg, waarbij we altijd het welzijn van het kind en het gezin vooropstellen.

Samen sterk voor Lars
“Elke dag zetten we ons in om Lars en andere kinderen met complexe zorgbehoeften de beste ondersteuning te bieden. Lars heeft veel meegemaakt in zijn jonge leven. Ondanks alles weet hij zich staande te houden, met ups en downs. Lars is een sterke jongen en we genieten van de mooie momenten samen. We betrekken hem bij alles, en zien hem genieten van kleine dingen zoals een ritje in een achtbaan. Hoe harder het gaat, hoe meer hij geniet. Daar doen we het voor.”

Wat de toekomst brengt, is nog lastig te voorspellen. Daarom proberen we zoveel mogelijk te genieten van de mooie momenten die we samen hebben. Bij Kindzorg Brabant doen we er alles aan om Lars en zijn gezin hierbij te ondersteunen.